שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י
 
 
 
  שלישקלה  – מתכון של סבתא רוז'י
  בצק
  1 ק"ג  תפו"א אדומים – מבשלים במי מלח עם קליפה, כשמוכן מקלפים ומגרדים על פומפיה גסה.
  2  ביצים – מוסיפים ומערבבים.
  קמח  – מוסיפים לאט עד שנעשה בצר לא דביק.
  -  כשהבצק מוכן, יוצרים "נקניקים" בעובי אצבע ואח"כ חותכים לגודל של כ- 2 ס"מ כ"א  ומבשלים במי מלח כרבע שעה.
   כדורים (גומבוץ)
   מרדדים עלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ, חותכים מרובעים בגודל של 7/7, בפנים אפשר להכניס:
  -  1/2 שזיף ארופאי (בעונת השזיפים), 1/4 כפית סוכר מעורב עם קינמון.
  -  ריבת שזיפים.
   אוספים את ארבעת הקצוות, מהדקים היטב ומגלגלים לכדור.
   מכניסים למי מלח ומבשלים כ- 20-25 דקות.
 
  
   מטגנים פירורי לחם בשמן מעורב עם מרגרינה (1/2 חבילת מרגרינה + 1/2 כוס שמן) עד  שמזהיבים.
  
 אפשר להגיש עם אגוזים וסוכר או פרג וסוכר.
       
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )