שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י

שלח לחבר digg delicious facebook

שלישקלהמתכון של סבתא רוז'י

בצק

1 ק"ג תפו"א אדומים – מבשלים במי מלח עם קליפה, כשמוכן מקלפים ומגרדים על פומפיה גסה.

2 ביצים – מוסיפים ומערבבים.

קמח – מוסיפים לאט עד שנעשה בצר לא דביק.

- כשהבצק מוכן, יוצרים "נקניקים" בעובי אצבע ואח"כ חותכים לגודל של כ- 2 ס"מ כ"א ומבשלים במי מלח כרבע שעה.

כדורים (גומבוץ)

מרדדים עלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ, חותכים מרובעים בגודל של 7/7, בפנים אפשר להכניס:

- 1/2 שזיף ארופאי (בעונת השזיפים), 1/4 כפית סוכר מעורב עם קינמון.

- ריבת שזיפים.

אוספים את ארבעת הקצוות, מהדקים היטב ומגלגלים לכדור.

מכניסים למי מלח ומבשלים כ- 20-25 דקות.

 

מטגנים פירורי לחם בשמן מעורב עם מרגרינה (1/2 חבילת מרגרינה + 1/2 כוס שמן) עד שמזהיבים.


אפשר להגיש עם אגוזים וסוכר או פרג וסוכר.




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> שלישקלה – מתכון של סבתא רוז'י