מתכונים מהעדה הבוכרית

שלח לחבר digg delicious facebook

מתכונים מהעדה הבוכרית
ואיך אפשר מתכונים בוכרים בלי האושפלו המפורסם שכולם מכירים.. (:

אושפלו- תבשיל אורז עם גזר ובשר\ עוף.

מרכיבים:

בשר בקר מס' 2 או 8- חתוך לקוביות בינוניות או לסירוגין (לפי הטעם) עוף- רצוי שוקיים חתוכים לחתיכות בינוניות.

2 בצלים בינוניים פרוסים לרבעים דקים

6-7 גזרים גזורים לרצועות ארוכות כ-5 ס"מ ודקות

2-3 כוסות אורז (יש להשרות כשעתיים לפני במים)

לפי הטעם- ראשי שום, תפו"א שלמים קטנים.

תבלינים- מלח, פלפל, מעט כורכום, זרעי קמיל.

אופן ההכנה:

אם משתמשים בבשר- מרתיחים מעט שמן בסיר מניחים את קוביות הבשר ומשחימים אותם מעט.

מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב. בשלב זה ניתן להמליח ולפלפל מעט את הבשר והבצל.

מבשלים את הבשר על אש נמוכה עד שהבשר כמעט מוכן.

(אם משתמשים בעוף, ראשית משחימים את הבצל ואז מוסיפים את העוף)

מוסיפים את הגזר, ראשי השום ותפו"א בין הגזר- ממליחים ומפלפלים.

מבשלים מעט את הגזר.

מוסיפים את האורז- שטוף ונקי, ומשטחים עפנ"י הגזר, מוסיפים תבלינים לפי הטעם,

יוצקים מים חמים עד מעל פני האורז כסג"מ נוסף.

יוצרים בעזרת כף או סכין מספר גומות, מגיעים להרתחה, מנמיכים את האש ומכסים (רצוי בצלחת זכוכית)

מבשלים עוד כ-20 דק' עד שהאורז מוכן.

אופן ההגשה:

מורידים את התבשיל בשכבות על כלי הגשה= אורז, מעליו גזר, מעליו בשר\ עוף.

בתיאבון...



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> מתכונים מהעדה הבוכרית