עוגת שמנת פירות יער ופירורים

שלח לחבר digg delicious facebook

עוגת שמנת פירות יער ופירורים
שף קולין גילון ממלון דניאל

חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנות:
לתערובת הפרורים:
¼ ספל של חמאה איכותית
½ ספל של סוכר חום
¼ ספל של שקדים פרוסים
½ כפית של קינמון טחון
½ ספל של "קמח עוגיות" טחונות דק (ראה/' בהמשך)

לעוגה:
½ 2 ספל קמח
½ 1 ספל סוכר
¾ כפית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לאפיה
¾ ספל של חמאה איכותית
3 ביצים
1 ספל של שמנת חמוצה
½ 1 כפית וניל
45 גרם של תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)

אופן ההכנה:
שלב ההכנה הראשונית:
חמם/י את התנור ל- 180 מעלות
שמן/' תבנית עוגה מרובעת (של 2 ליטר – אם יש עמיד בתנור מיקרו)

לתערובת הפרורים:
קח/י את עוגיות יבשות שנשארו בבית , טחן/י עד דק מאוד בבלנדר חשמלי או מטחנה , עד לקבלת מרקם אחיד ועדין של "קמח עוגיות" , ערבב/י עם "קמח העוגיות" עם חמאה, סוכר, קינמון, עד לקבלת מרקם של גושים קטנים של פרורים, והוסף/י את השקדים.

לעוגה:
ערבב/י ידנית את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה בקערת ערבוב גדולה, ערבב/י במיקסר חשמלי ובמהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד, הוסף/י באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.
מלא/י את תבנית אפיה ב2/3 מתערבת החומרים לעוגה, פזר/י את תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר מעל התערובת, הוסף/י מעל את ה1/3 הנותר מתערובת החומרים לעוגה.

שלב האפייה:
אפה/י במשך 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה תושחם אך לא תהיה אפיה במרכזה.
הוצא/י מהתנור ופזר/י את תערובת הפרורים מעל, הכנס/י לתנור מיקרו להשלמת האפייה בחום בינוני (70%) ולמשל 5-7 דקות , או לתנור אפייה בחום בינוני ולמשך 15-25 דקות. קרר/י ,הפוך/י לצלחת הגשה שטוחה




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> עוגת שמנת פירות יער ופירורים