עוגת שמנת פירות יער ופירורים
 
 
 
 עוגת  שמנת פירות יער ופירורים
  שף קולין גילון ממלון דניאל
 
 חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנות:
 לתערובת הפרורים:
 ¼ ספל של חמאה איכותית
 ½ ספל של סוכר חום
 ¼ ספל של שקדים פרוסים
 ½ כפית של קינמון טחון
 ½ ספל של "קמח עוגיות" טחונות דק (ראה/' בהמשך)
 
 לעוגה:
 ½ 2 ספל קמח
 ½ 1 ספל סוכר
 ¾ כפית אבקת אפיה
 ½ כפית אבקת סודה לאפיה
 ¾ ספל של חמאה איכותית
 3 ביצים
 1 ספל של שמנת חמוצה
 ½ 1 כפית וניל
 45 גרם של תותי יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)
 
 אופן ההכנה:
 שלב ההכנה הראשונית: 
 חמם/י את התנור ל- 180 מעלות 
 שמן/' תבנית עוגה מרובעת (של 2 ליטר – אם יש עמיד בתנור מיקרו)
 
 לתערובת הפרורים:
 קח/י את עוגיות יבשות שנשארו בבית , טחן/י עד דק מאוד בבלנדר חשמלי או מטחנה ,  עד לקבלת מרקם אחיד ועדין של "קמח עוגיות" , ערבב/י עם "קמח העוגיות" עם חמאה,  סוכר, קינמון, עד לקבלת מרקם של גושים קטנים של פרורים, והוסף/י את השקדים.
 
 לעוגה:
 ערבב/י ידנית את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה בקערת ערבוב גדולה, ערבב/י במיקסר  חשמלי ובמהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד, הוסף/י באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת  החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.
 מלא/י את תבנית אפיה ב2/3 מתערבת החומרים לעוגה, פזר/י את תותי יער או אוכמניות או  כל פרי עשיר בטעם אחר מעל התערובת, הוסף/י מעל את ה1/3 הנותר מתערובת החומרים  לעוגה.
 
 שלב האפייה:
 אפה/י במשך 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה תושחם אך לא תהיה אפיה במרכזה.
 הוצא/י מהתנור ופזר/י את תערובת הפרורים מעל, הכנס/י לתנור מיקרו להשלמת האפייה  בחום בינוני (70%) ולמשל 5-7 דקות , או לתנור אפייה בחום בינוני ולמשך 15-25 דקות.  קרר/י ,הפוך/י לצלחת הגשה שטוחה
       
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )