לחם זיתים כפרי

שלח לחבר digg delicious facebook

לחם זיתים כפרי

מרכיבים ל-3 כיכרות:
4 1/4 כוסות קמח (600 גר)
1 שקית "שמרית"
1 שקית "משפר לאפייה בייתית"
כ-1 3/4  כוסות מים פושרים
300 גר זיתים מגולענים ירוקים ושחורים קצוצים גס
2 כפות אורגנו יבש
קורט מלח
1 1/2 כוסות קמח (200 גר)
25 גר מרגרינה מומסת למריחה
קמח לפיזור

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה קמח (600 גר), "שימרית" ו"משפר לאפייה ביתית"
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש
משהים בכלי מכוסה ל-10 דקות בלבד
מוסיפים זיתים, מלח, אורגנו וקמח (200 גר) ולשים היטב
מלחקים את הבצק ל-3 חלקים וצרים שלושה כיכרות מאורכות
משהים להתפחה על גבי תבנית משומנת
עד להכפלת הנפח פי 2 1/2.
מורחים את הכיכרות במרגרינה מומסת ומפזרים מעליהן מעט קמח.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות כ-45 דקות
מצננים על גבי רשת.



בקי ימינחה