קבב יפני



קבב יפני

חומרים :

1/2 ק"ג בשר עוף טחון

2 כפות שמן

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1 שן שום כתושה

1/4 כפית גי`נג`ר  טחון  [או 1 כפית ג`ינג`ר טרי, מרוסק]

2 כפות רוטב סויה

1 כפית סוכר

1 ביצה

1 כף קורנפלור

2 כפות שמן

הכנה:

מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות.

צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אותה למחבת בכפית.

משפדים את הקציצות על שיפודי עץ. קולים אותן על גריל או מחממים שוב על מחבת לפני ההגשה.

לגיוון: אפשר ליצור מהתערובת כדורים בגודל אגוז ולטבול אותם בתערובת של 3 כפות קוקוס טחון ו-2 כפות פירורי לחם. משפדים כנ"ל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים כ-10 דקות.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪