מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן


מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן
 

החומרים:

11/2 ק"ג נקטרינות (אפשר גם אפרסקים)

מיץ מ-2 לימונים

25 גרם זנגביל

1 ק"ג סוכר

2 מקלות קינמון קטנים

12 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הנקטרינות במים רותחים לדקה. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפות, מוציאים את הגרעינים וחותכים את הפירות לחתיכות גדולות.
  2. מניחים את הפרי בסיר רחב ומוסיפים את מיץ הלימון. קולפים את שורש הזנגביל, מגררים אותו על מגררת דקה, או קוצצים לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
  3. מוסיפים את מקלות הקינמון. מניחים את מסמרי הציפורן בשקית בד קטנה, או בפיסת גזה שקושרים למעין שקית. מוסיפים לסיר ומניחים על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר.
  4. ממתנים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה מדי פעם, כ-40 דקות. מתחילים לבדוק את נקודת הקרישה.
  5. כשהמרקחת מוכנה, מסלקים את השקית עם מסמרי הציפורן ואת מקלות הקינמון. מעבירים את המרקחת בעודה חמה לצנצנות מעוקרות.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> ריבות וקונפיטורות >> מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן