סופגניות – מתכון בסיסי


 

מצרכים:

"font-family:Arial">40 גרם שמרים

4 כפות סוכר

כ- ½ 1 כוסות מים פושרים

4 כוסות קמח

4 חלמונים

4 כפות שמן

קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק

כ- 2 כפות קוניאק

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

ריבה למלית

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

שמים את השמרים בכוס. מוסיפים 1 כף סוכר (מן הכמות הכללית) ומכסים במים פושרים (מן הכמות הכללית). משהים לתסיסה כ- 10 דקות.

מנפים לקערה רחבה את הקמח. צרים גומה. יוצקים לגובה את השמרים התוססים.

מוסיפים את יתר המרכיבים. לשים ומעבדים היטב לבצק גמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מקמחים קלות את פני הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים בפינה חמימה להתפחה של כשעה.

 

מכאן יש 2 אופציות להמשך הכנת הסופגניות:

 

אופן א:

מקמחים קלות שטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה. משמנים קלות את פני הסופגניות, למניעת התייבשות ורצוי גם לכסות אותן ברדיד ניילון או בגליון נייר. השהי להתפחה נוספת כ- 20 דקות. בשבל זה הסופגניות מוכנות לטיגון.

 

אופן ב':

מקמחים קלות משטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 1 ס"מ. מסמנים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה, רק על מחצית שטח העלה. על כל עיגול שימי כפית שטוחה של ריבה. קפלי את הבצק כספר, כך שהעיגולים עם הריבה מתכסים במחצית עלה הבצק הריקה. מעל כל גבשושית ריבה קרצי עיגולים בכוס. שמני קלות את פני הסופגניות – רצוי לכסות אותן ברדיד ניילון או בגליון נייר – למניעת התייבשות.

 

 

יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח בגובה של 5-4 ס"מ. מחממים את השמן. מקפידים על חום אחיד, בינוני, במשך הטיגון, למניעת השחמה מהירה מדי של הסופגניות.

לעיתים מתקבלות סופגניות נאות מבחוץ שתוכן בצקי, לא אפוי דיו – מטיגון מהיר מדי בשמן רותח.

מטגנים כל סופגניה משני צידיה. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש מרופד בנייר סופג. הגישי חם.

 

שיטות נוספות להחדרת הריבה:

1)     ממלאים מזרק בעל פייה צרה וארוכה בריבה. מזריקים לתוך כל סופגניה מוכנה כמות קטנה של ריבה.

בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר, רצוי מבעד למסננת דקה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> סופגניות >> סופגניות – מתכון בסיסי