צ'אק צ'אק  - בצקניות בצק בסירופ דבש מקזחסטן
 
 
 
 
  רכיבים:
  
 4 כוסות  קמח  
 1/4 כוס  חלב  
 2 כפות  סוכר  
 7  ביצים  
 2 כוסות  שמן או חמאה מומסת 
 200 גרם  דבש  
 אגוזי  מלך אגוזי לוז ושקדים קלויים
  
 אופן  הכנה:
  
 1.  מערבבים את הקמח, החלב, כף מהסוכר והביצים בקערה גדולה, עד שנוצר בצק. 
  
 2.  יוצרים מהבצק גלילים דקים בעובי של כחצי ס"מ ופורסים כל גליל ל"מטבעות". מחממים את  החמאה או השמן בסיר ומטגנים עד להזהבה. 
  
 3.  מבשלים את הדבש על להבה נמוכה, מוסיפים את כף הסוכר שנותרה וממיסים לאט עד שנוצר  סירופ סמיך מאוד. 
  
 4.  יוצקים את הסירופ מעל לבצק המטוגן, מוסיפים אגוזים ושקדים, משהים כשעה ומגישים קר. 
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )