אזני המן מבצק אלפחורס במלית ריבת חלב

שלח לחבר digg delicious facebook


אזני המן מבצק אלפחורס במלית ריבת חלב

1/2 2 - 1/4 2 כוסות (300 גרם) קורנפלור
1/3 1
כוסות (200 גרם) קמח
1/2
כפית אבקת סודה
2
כפיות אבקת אפייה
200
גרם חמאה, רכה
1/4 1
כוסות (150 גרם) אבקת סוכר, מנופה
3
חלמונים
1/2 2
כפות ברנדי
1
כפית תמצית וניל
ריבת חלב קרה

אפשר להוסיף לריבת החלב פירורי עוגיות שאמורים להחזיק אותה (לפי עצה שקיבלתי מהנס ברטלה)

אופן ההכנה:
+
בקערת מערבל מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
+
מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
+
מוסיפים את הברנדי, והווניל.
+
מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.
+
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
+
מרדדים את הבצק קורצים עיגולים, שמים מעט ריבת חלב קרה וסוגרים לצורת אוזן המן.
+
מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן.
+
אופים כ- 10 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד.
מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.
 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> אוזני המן >> אזני המן מבצק אלפחורס במלית ריבת חלב