אוזני המן פריכות

שלח לחבר digg delicious facebook


אוזני המן פריכות מתוך"עוגות לכל חג"- חנה שאולוב

הבצק הזה מדהים מגע וטעים מאד. נוסה כמה פעמים על ידי בהצלחה רבה.

4 כפות שמן

100 גר'' מרגרינה

100 גר'' חמאה

½ כוס תפוזים

41/4 כוסות קמח מעורב בשקית א. אפייה

1 כף תמצית וניל

2 ביצים

¾ כוס סוכר

למלית פרג: (אותה לא ניסיתי- עשיתי עם מלית תמרים, יובא בהמשך)

200 ג'' פרג טחון

1/3 כוס חלב

4 כפות סוכר

50 ג'' צימוקים

2 כפות פירורי לחם

(אני הייתי מוסיפה קצת וניל ואגוזים קצוצים או טחונים לילדים וליקר טוב תמיד ישדרג)

שמים את כל חומרי המלית בסיר, מערבבים מעט ומבשלים 2 דקות תוך בחישה. אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים.

לבצק: מערבלים במערבל, מהירות איטית את המרגרינה, חמאה, שמן וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת אחת), תמצית וניל, ולבסוף את הקמח והמיץ לסירוגין. לשים לבצק מוצק. אם יש צורך מוסיפים קמח. לא ללוש יותר מידי, למרות שזה מפתה. כי המגע כאמור נעים מאד.

מכניסים למקרר לכמה שעות.

מוציאים הבצק, מרדדים, קורצים עיגולים ואז ממלאים בעזרת כפית וסוגרים לצורת אוזן המן.

שמים בתבנית משומנת, אופים בחום של 180 מעלות בערך 25 דקות עד להזהבה. בוזקים אבקת סוכר.

 

למלית תמרים:

400 גר'' מלית תמרים

מעט נוזלים לריכוך- חלב או מים

אגוזי מלך קצוצים

2 כפות שומשום

מעט קינמון

אפשר להוסיף ליקר או תמצית וניל

מבשלים הכל על אש קטנה עד לריכוך, חשוב לשמור על סמיכות שתהיה טובה למילוי.

תטעמו מידי פעם אם יש צורך לעוד אגוזים או ליקר.

אני הולכת להכין את זה מחר או מחרתיים. השכנים שלי נהנו ממשלוח מנות בשנה שעברה והם כבר מחכים לפורים שאכין להם את "המן" (הם לא יהודים, אך בעקבות המאכלים אני מקרבת אותם...:))

הצעות מיוחדות למילויים לא שגרתיים לאוזני המן המסורתיות

באדיבות אורית נהרי, הקונדיטורית של מסעדת חסילון.

בצק פריך:

להכנת בצק פריך יש לערבב יחדיו 175 גרם חמאה, 75 גרם סוכר, 2 חלמונים, ו- 225 גרם קמח, לכדור בצק אחיד, להניח במקרר במשך חצי שעה, לשטח וליצור עיגולים.

המילויים:

למי שמעוניין לשדרג את הפרג המסורתי למילוי קצת יותר מעניין, להלן מספר אופציות מקוריות.

1.מילוי תפוחי עץ, קינמון וצימוקים- לבשל קוביות תפוחי עץ מקולפים במעט חמאה, כוס סוכר, 2 כפות צימוקים וקורט קינמון טחון, עד להזהבת התערובת.

חלבה

2.חלבה ושוקולד לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד לבן ומפוררים 100 גרם חלבה לתוכו.

3.פרג קוקוס- מערבבים יחדיו חלמון, 50 גרם סוכר, 50 גרם קוקוס מגורד ו- 50 גרם פרג.

4.מחית תמרים ובננה- מועכים יחדיו 1 בננה, 50 גרם תמרים, 50 גרם סוכר וחבלון אחד.

5.ריבת חלב ופקאן- מערביים יחדיו כוס ריבת חלב וחצי כוס פקאנים קצוצים.
 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> אוזני המן >> אוזני המן פריכות