קציצות דגים – מדג בקלה

שלח לחבר digg delicious facebook

קציצות דגים מדג בקלה

מתכון של שוש (1מדינת ישראל)

 

החומרים


 

פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אבקת מרק
מעט פירורי לחם
1/2 כפית פלפל שחור
1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון
2-3 ביצים
1/2 כפית כורכום

 


 


סלסה


 

3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
1/2 2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים
1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז –

2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן לטיגון
2 שיני שום כתושים

3 עלי דפנה

 

אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
1 כף תבלין מיוחד לפיצה –
אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א

1/3 קופסה גדולה של רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות


 

 

אופן הכנת הסלסה

בסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים ומזהיבים הבצל.
מוסיפים את הרסק, 1 כוס מים, מרתיחים לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שארית המים ואת שאר החומרים. לערבב ולבשל כ- 20 דקות (לאחר הרתיחה הראשונה)ולכבות האש.

אופן הכנת הדגים
לטחון 2 פעמים את הדגים. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה מהתערובת. בידיים לחות מעט ליצור כדורים קטנים. בסיר, להרתיח את הסלסה ולהוסיף את הקציצות לסלסה הרותחת.
לבשל כ-15 דקות. ולכבות האש.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני דגים >> קציצות דגים – מדג בקלה