רפרפת לחם בחמאה וצימוקים

שלח לחבר digg delicious facebook


רפרפת לחם בחמאה וצימוקים

 

4 פרוסות לחם לבן מאיכות טובה או בריוש או קרואסונים

60 גרם צימוקים בהירים וכהים

2 כפות ברנדי או רום

30 גרם חמאה ללא מלח

3 ביצים

3 כפות סוכר

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

1/4 כוס שמנת נוזלית (60 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון טחון

1 כף סוכר דמררה (חום בהיר) 

 

משרים את הצימוקים בברנדי או ברום למשך חצי שעה.

מסננים ושומרים את הנוזלים.

 

מורחים חמאה על הלחם או הקרואסונים או הבריוש וחותכים כל פרוסה ל-8 משולשים.

 

מסדרים את הלחם בקערת חרס חסינת חום בנפח 1 ליטר.

 

מערבבים את הביצים עם הסוכר, החלב, השמנת והתבלינים. מערבלים היטב. מוסיפים את נוזלי ההשריה של הצימוקים ומערבבים.

 

מפזרים את הצימוקים על הלחם ויוצקים את התערובת מעליהם.

מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר שעה.

 

מחממים תנור לחום בינוני. מפזרים מעל הרפרפת סוכר דמררה ואופים כ-40 דקות או עד שהרפרפת מתייצבת והציפוי פריך

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> רפרפת לחם בחמאה וצימוקים