אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים

שלח לחבר digg delicious facebook


אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים

  

 

6 אגסים

 

 

למלית:

4 כפות שמן בצל קצוץ דק

5 תאנים מיובשות קצוצות גס

5 משמשים יבשים קצוצים גס

רבע כוס צימוקים

3 כפות שקדים קצוצים

כף שומשום

3 כפות יין אדום מתוק

רבע כפית קינמון טחון

כוס יין אדום מתוק 

 

 

  

מסירים את הקצה העליון של האגסים ושומרים בצד.

מרוקנים את האגסים בסכין חדה או כף פריזאית, מסלקים את הליבה, קוצצים את התוך ושומרים בצד.

להכנת המלית:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את התאנים, המישמשים, הצימוקים, השקדים והשומשום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את תוך האגסים ואת יתר חומרי המילוי ומבשלים 5 דקות נוספות. ממלאים את האגסים, מכסים בכיפות שהוסרו, עורכים בתבנית, יוצקים את היין ואופים 35-40 דקות.

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים