ארט שוקולד נוגט וקרמל

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:

 

חומרים

250 גר´ קמח

60 גר´ קקאו בלגי כהה

80 גר´ ברס

70 גר´ אבקת סוכר

170 גר´ חמאה

3 חלמונים

 

למלית:

 

300 גר´ שוקולד מריר לפחות 635 מוצקי קקאו

300 מ"ל שמנת מתוקה

100 גר´ ממרח פרלין

50 מ"ל ברנדי

100 גר´ ברס

 

אגוזי לוז לקישוט

200 גר´ סוכר קרמל

 

אופן הכנה:

 

מכינים את הבצק במערבל מערבבים יחד את החמאה והסוכר מוסיפים את הקמח הביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20 דק´

משטחים את הבצק על תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ ומכניסים למקרר ל1/4 שעה נוספת מניחים על הבצק נילון נצמד שיכסה את כולו ועוד קצת עליו מניחים חופן שעועית יבשה חומוס או כל קטניה אחרת אופים בצנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20 דק´ מסירים את המשקולת ואופים עוד 13 דק´

 

המילוי:

 

מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד מוסיפים ברנדי וממרח פרלין מפזרים אגוזי ברס על קלתית הבצק יוצקים מעל את גנאש השוקולד ומקררים .

מכינים את הקישוט מכינים מהסוכר קרמל בעדינות טובלים את אגוזי הלוז בקרמל ומניחים על נייר סיליקון לקירור

מיתרת הקרמל יוצרים קישוט

מקשטים את הטארט באגוזים המקורמלים ובקישוט הקרמל ומגישים

 

הערות:

ניתן לפזר פירות יער טריים לתחתית הבצק טרם יציקת המלית

 

מקור המתכון:

אורן גירון



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני שוקולד >> ארט שוקולד נוגט וקרמל