עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית
 
 
 
   
  רכיבים:
  לתחתית:
   200 גר' עוגיות חמאה מרוסקות
   70 גר' חמאה מומסת
   2 כפות קקאו
    
  למלית:
   500 גר' גבינת שמנת
   3 ביצים
   2 כפות קורנפלור
   גרגרים ממקל וניל אחד
   1 גביע שמנת חמוצה
   1 כוס סוכר
   100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
    
  לציפוי:
   200 גר' שוקולד מריר
   1 מיכל שמנת מתוקה
    
 אופן  הכנה:
    
   מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
   מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
   יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי  השני.
   אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.
   לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.
    
  הערות:
   ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן
   אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף,  ולקפלן לתוך  העיסה בנפרד.
    
   מקור המתכון:
   השף אורן גירון
 
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )