עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:

לתחתית:

200 גר' עוגיות חמאה מרוסקות

70 גר' חמאה מומסת

2 כפות קקאו

 

למלית:

500 גר' גבינת שמנת

3 ביצים

2 כפות קורנפלור

גרגרים ממקל וניל אחד

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

לציפוי:

200 גר' שוקולד מריר

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

 

מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.

מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.

אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.

לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.

 

הערות:

ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן

אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף,  ולקפלן לתוך העיסה בנפרד.

 

מקור המתכון:

השף אורן גירון



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני שוקולד >> עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית