עוף מוקפץ עם אורז
מרכיבים : 
• 1 כפית שום קצוץ דק
• 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
• 1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
• 1/4 כוס סלרי חתוך לרצועות
• 1/4 כוס אפונה ירוקה חתוכה לרצועות באורך 2 סנטימטר
• 1/4 כוס גזר חתוך לקוביות
• 2 ביצים טרופות
• 1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
• 1 כף שמן
• 1 כוס חזה עוף נקי חתוך לקוביות
• 3 כפות רוטב סויה 
• 1 כף חומץ 
• מלח ופלפל לפי טעם 
• כפית קורנפלור 
• 3 כוסות אורז מבושל 
• בצל ירוק קצוץ לקישוט 
אופן ההכנה : 
• שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים להם מלח, פלפל וכפית קורנפלור ומערבבים. 
• מוסיפים לעוף ביצה טרופה, מערבבים ומניחים בצד. 
• מחממים מחבת או ווק עם כף שמן לחום גבוה. 
• מקפיצים את העוף עד שמלבין מכל צדדיו. 
• מוציאים את העוף עם הנוזלים לצלחת. 
• משאירים מעט שמן במחבת, מחממים אותו מוסיפים שום וג'ינג'ר. 
• מערבבים ומוסיפים בצל קצוץ. 
• מקפיצים את הבצל כשתי דקות עד שמתרכך. 
• מוסיפים למחבת עוד ביצה טרופה ומערבבים יחד עם הבצל עד שהביצה מוכנה ומקושקשת. 
• מוסיפים לביצה המקושקשת מלח ופלפל לפי טעם, ומוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והאפונה.
• מקפיצים את הירקות כשלוש עד 5 דקות ומוסיפים חומץ ורוטב סויה. 
• מחזירים את העוף עם הנוזלים למחבת, ומוסיפים את האורז המבושל. 
• מקפיצים את כל המרכיבים יחד. 
• טועמים את המנה, מתקנים טעם ומגישים חם. 
• אם רוצים טעם חריף אפשר להוסיף מעט רוטב צ'ילי שום אסיאתי חריף. 
• בוזקים מעל הכל בצל ירוק קצוץ. 
• בתאבון.
הערות : 
מנת עוף ואורז מוקפצת מהמטבח הסיני.
 
 
www.rotev.co.il