עוף ביין ובפטריות


עוף ביין ובפטריות / סם

החומרים:

8 כרעי עוף

4 כפות שמן

2 בצלים פרוסים

1 גזר פרוס לעיגולים ( אני שמה כ- 5 גזרים גדולים כי זה מאוד טעים)

סלסלת פטריות שמפניון טריות

3 תפוחי אדמה ( - תוספת שלי על המתכון המקורי)

למרינדה:

1 בקבוק יין אדום יבש (יין ששותים ! - כמו שצחי בוקשטטר אומר)

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

רבע כפית טימין

חצי כפית מלח

פלפל שחור

1 עלה דפנה

2 כפות מיץ לימון (אני לא שמה - תמיד אני שוכחת ונזכרת אחרי שהכל מוכן...)

ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה עמוקה (גדולה כי זה המון - אני שמה בקערת הסלט של טאפרוור). מניחים את העוף בקערה, סוגרים היטב ומכניסים למקרר למספר שעות (אני שמה לכל הלילה). מוציאים את העוף מהמרינדה, ומטגנים קלות במחבת עם השמן משני צדדיו (לסגור את העוף). מעבירים את העוף המטוגן קלות (זהוב) לתבנית אפייה, ובמחבת מטגנים את הבצל והגזר (באותו השמן כמובן). מפזרים את הבצל והגזר בתבנית עם העוף. אני מוסיפה פה גם תפוחי אדמה שרוככו מעט במים (לא לגמרי כי הם נכנסים לתנור..). יוצקים את המרינדה על העוף (אפשר לסנן וליצוק רק את הנוזל או למזוג את כל המרינדה - שתי הוואריאציות טעימות). מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות לשעה וחצי. מסירים את נייר הכסף, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. (אני מוסיפה את המלח והפלפל כבר למרינדה לפני האפייה).

מקור: חוברת של cal power card



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.793 ₪ 4.7931 ₪
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> עוף ביין ובפטריות