חזה עוף חגיגי בזיגוג חרדל

שלח לחבר digg delicious facebook

חזה עוף חגיגי בזיגוג חרדל

רכיבים:

3 פרוסות לחם ישן או חלה

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

6 נתחי חזה עוף טרי (לא משוטחים לשניצל)

1 כף קמח + קמח לקימוח

3 כפות שמן זית בהיר

40 גרם חמאה או מרגרינה

2 כפות חרדל גרגרים דיז'ון

1 כף סוכר דמררה או סוכר חום

1 כף ברנדי או קוניאק

3 כפות פטרוזיליה קצוצה + 2 כפות לעיטור

1 כוס מרק צח (אפשר מאבקת קנור)

½ כוס שמנת מתוקה 15% או שמנת צמחית

אופן הכנה:

1. חותכים לקוביות את הלחם או החלה, ומעבדים במעבד מזון עם הקמח לפירורים גדולים. שומרים בצד.

2. מערבבים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. בוזקים על נתחי העוף.

3. טובלים כל נתח חזה עוף מתובל בשפע של קמח, משני הצדדים.

4. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה, מנערים את נתחי העוף מהקמח ומזהיבים אותם בשמן 2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.

5. ממיסים מחצית מכמות החמאה (או המרגרינה) ומערבבים עם חרדל, סוכר, ברנדי ומעט מהפטרוזיליה. מורחים כל נתח עוף משני הצדדים. שומרים על התערובת שנותרה.

6. את המחצית השנייה של החמאה ממיסים במחבת שבו הוקפצו נתחי העוף, עם פירורי הלחם ופטרוזיליה, מלח ופלפל. טובלים בתערובת את נתחי העוף המצופים חרדל. שמים בתבנית.

7. מבשלים את המרק עם השמנת ומצמצמים את הכמות לחצי. יוצקים על העוף בתבנית ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות. מגישים עם הרוטב שבתבנית.

הערות:

מעולה גם בלי החלק של הפירורי לחם והרוטב. מספיק למרוח את הזיגוג ולשים בתנור ככה.

מקור המתכון:

נירה רוסו



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> חזה עוף חגיגי בזיגוג חרדל