פשטידת תפוחי אדמה

שלח לחבר digg delicious facebook

פשטידת תפוחי אדמה

 

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים כל עוד הם חמים. מוסיפים ביצה אחת על כל שני תפוחי אדמה בגודל בינוני. מתבלים במעט מלח, מוסיפים מעט שומן וטורפים הכל יחד. אופים בתבנית משומנת עד שהפשטידה מזהיבה.

 

החומרים : 5  תפו"א בגודל בינוני, 5 ביצים, כף קמח מצה, מעט שמן, מלח ופלפל.

אופן ההכנה : מבשלים את תפו"א בקליפתם, מקלפים ומועכים. מערבבים עם החלמונים והתבלינים, מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם. יוצקים לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור בחום בינוני, גם פשטידה זו ניתן לגוון:

אפשר לסדר רק מחצית הכמות בתבנית, לסדר עליה שכבת בשר מבושל וחתוך או שיכבה של בשר קצוץ שטוגן קודם במעט שמן ובצל קצוץ. לכסות במחצית השניה של תערובת תפוחי האדמה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> פשטידות >> פשטידת תפוחי אדמה