עוגת מוס שוקולד

שלח לחבר digg delicious facebook

200 גרם שוקולד חלב
כ- 50 גרם חמאה מומסת
7 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כפית וניל
1/8 כפית מיץ לימון
 
חממו תנור ל 150 מעלות.
המיסו את השוקולד במיקרוגל למשך 2 דקות על תוכנית הפשרה.
הקציפו חלמונים ו-3/4 כוס סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. בהדרגה הוסיפו את השוקולד, חמאה ווניל.
הקציפו את החלבונים, עם מיץ הלימון עד לקבלת קצף קשה. הוסיפו את הסוכר בהדרגתיות תוך כדי הקצפה. קפלו את הקצף לתוך השוקולד.
שפכו 3/4 מהתערובת לתבנית עגולה   קפיצית. את שארית התערובת כסו וקררו.
אפו את העוגה כ 35 דקות. קררו לחלוטין. העוגה תיפול(!).
שפכו את שארית התערובת על העוגה וקררו למשך הלילה



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני עוגות לפסח >> עוגת מוס שוקולד