טורט

שלח לחבר digg delicious facebook


טורט/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1

"מתכון שמוכר בווריאציה זו או אחרת בכל משפחה הונגרית ותמיד משמש כעוגת יומולדת..." (דרומית1)

רכיבים:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
6 כפות קמח תופח

הכנה:
מקציפים את הסוכר עם החלמונים במיקסר.מוסיפים את הקמח.
מקציפים את החלבונים ומקפלים לתוך העיסה.
אופים  בתבנית מס' 26 בחום בינוני כחצי שעה עד 40 דקות, או עד שקיסם שמוחדר לעוגה יצא יבש.
 
הערות:
אפשר להמיר את היחס ל-4 ביצים, 4 כפות סוכר ו4 כפות קמח תופח, או באותו יחס 8 ביצים וכו' ...
במקרה כזה גם  משנים את גודל התבנית בהתאם.
משמש אצלנו כעוגת יומולדת חוצים לשניים או שלושה חלקים,  מרטיבים  בסירופ חלב או בליקר,  ממלאים  ומצפים בקרם כלשהו ומקשטים.
אם רוצים  טורט חום,  משתמשים ב-5 כפות קמח תופח וכף אחת קקאו ומוסיפים כף חומץ לעיסה (טעם החומץ לא מורגש בעוגה ושמים אותו כדי שהקקאו לא יכביד על העיסה).



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )