עוגת מוס שוקולד

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:

300 גרם שוקולד מריר לאפייה

100 גרם מרגרינה או חמאה

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

8 ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות.

2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום

1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית

2-3 כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.

 

מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון.

 

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד.

 

מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש.

 

את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר.

 

מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה.

 

לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים.

 

הערות:

ניתן להשתמש בקצפת צמחית ואז העוגה תהיה "פרווה".

 

מקור המתכון: ענבל ברנר

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות >> עוגת מוס שוקולד