סושי- גם טעים וגם בריא?


 

סושי- גם טעים וגם בריא?

לא צריך ללכת רחוק בזמן בכדי להיזכר שסושי היה נחשב לאוכל די
מוזר – לא דג ולא בשר.

סושי זה בריא? למרות זאת, רוב הישראלים אשר טעמו את המעדן הלא מוכר התאהבו
בו ואפילו נהיו תלויים בו. חובבנים של
סושי מזמינים את המעדן למקום עבודה, נהיה
אופנתי לנהל עסקים בסושי בר וללכת אליו בדייטים. כל עוד הסושי נהנה משיא הפופולאריות בעם, תוך כדי אנשים ממציאים
סיפורים ונהיה כבר קשה להבדיל אמת משקר.

סושי – זה דג טרי

לא בהכרח נכון! סביר להניח ביפן אתם תקבלו מנה
עם דג טרי, אך בישראל מאכלי ים מצפים במלח, מחזיקים במרינאדה ועושים טיפול תרמי. אם כבר, אז דג טרי בסושי זה דבר
די נדיר כי מתקלקל תוך שעות בודדות וזה מהווה חסרון שווקי ענק.

סושי מאריך חיים?

נכון! אורך חיים ממוצע במדינות המזרח – 78 שנה אצל גברים ו-86 אצל נשים. יחד עם זאת יפניות נראות טוב מאוד: עיניים
זוהרות, עור בריא ושיער משי. אז מה הסוד שלכם? למה דווקא במדינה הזה חיים יותר מ-25 אלף אנשים אשר חגגו את יום הולדת ה-100 שלהם? בשאלות אלו התעניינו גם חוקרים צרפתיים והשוו
בין המאכלים המסורתיים של כל המדינות והגיעו למסכנה שאריכות חיים של יפנים מסתתר
מאחורי אכילת סויה, אורז, גדים ופירות ים. מזה נובע שסושי זה מאכל אידיאלי כי בו משתלבים שלושה מרכיבים של אריכות חיים – אורז, דג וסושי.

סושי מועיל לבריאות?

נכון! סושי קלאסי מורכב מאורז מבושל
ומטובל ופירות ים. אורז מעניק לגוף פחמימות, חלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל, נתרן,
פוספאט ובנוסף ויטמין B1 ו-PP המעניקים עיכול טוב ויופי של העור. אורז לא מכיל כולסטרול ושומנים בלתי
רווים, נספג בקלות ובמקרים נדירים יכול לגרום לריאקציה אלרגית. אלה הסיבות מה הסיבה
לשימוש באורז כמרכיב עיקרי בדיאטות המכוונות להבראת הגוף. פירות ים, בלעדיהם הסושי
לא נתפס, גם די תורמים לגוף. סרטנים, שרימפס, תמנון
ושאר תושבי הים – מקור לחלבון קל לעיכול. בנוסף, פירות ים עוזרים לגוף להפטר
מטוקסינים, משפרים מערכת חיסונית, עוזרים להתמודד עם אינפקציות ועם הזדקנות מוקדמת
ומעוררים פעילות מוחית. ולסוף, אין להם תחליף במחלות לב, כמויות רבות של אומגה-3 ואומגה-6 מורידים רמת כולסטרול בדם, מונעים הבצרות טרומיים ומורידים סיכון של התקף לב.

סושי משמין?

לא נכון! רבים מאיתנו חושבים שאם סושי כל
כך משביע אז כנראה אהבה מופרזת לסושי יכולה להוביל לעלייה במשקל. בהחלט לא נכון. בפירות
ים כמעט ואין שומן, במקומו יש מלא חלבונים הנותנים תחושת שובע.
דיאטת סושי מתאפיינת בכמות קטנה שמשביע ובעלת ערך קלורי נמוך. בכל פירות ים יש פחות קלוריות מבשר עוף הכי פחות שומני ומכל בשר אחר.

מתכוני סושי: סושי אחד קטן השוקל 50 גרם מכיל בממוצע 60-70 קלוריות! בנוסף, סושי מכיל פי 5 יותר ויטמינים ומיקר ואלמנטים. מה שכן, אם כבר עושים דיאטה אז עדיף לבחור סושי עם כמות הכי
מינימאלית של קלוריות,

לדוגמא סושי עם חתיכת טובה קטנה בעלת כמות קלוריות נמוכה, אך אם בסושי שמים סלומון מעושן, אבוקדו, איקרה
או מיונז יפני אז ערך קלורי של כזה סושי קופץ באופן אוטומטי.

 



מקור הכתבה: http://sushichat.net


דף הבית >> מבזקי דף >> בריאות ורפואה >> סושי- גם טעים וגם בריא?