סושי רול מאקי


 

סושי רול מאקי

סושי רול מאקי מתחלק לשני סוגים עיקריים: פוטו-מאקי (רול שמן) והוסו-מאקי(רול שמן פחות). בהכנת סושי הפוטו-מאקי משתמשים בנורי שלם (נייר אצה), וניתן לשלב מספר רב של תוספות.
רול של הוסו מאקי סושי צנוע יותר. מכינים אותו מחצי נורי, ומשלבים בו רק תוספת אחת.

ציוד נדרש

מחצלת
נורי
אורז
דג

שאר ירקות (אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק\עירית, אספרגוס, כל מיני סוגים של ירקות יפאנים כבושים..)

אופן ההכנה סושי רול מאקי

שלב 1 – הנחת הנורי

יש להניח את הנורי על המחצלת, בקצה הקרוב אלינו, כאשר חלקו המחוספס פונה למעלה.

החלק המחוספס של הנורי נדבק טוב יותר לאורז, ולכן אנו מפנים אותו כלפי מעלה בשלב זה.

שלב 2 – לקחת אורז

יש להרטיב את כפות הידיים ולקחת חופן נדיב של אורז, ולעשותו לצורת כדור. הכמות המדוייקת של האורז משתנה לפי הטעם והעדפה. באופן כלל, כמות טובה של אורז לרול היא כמות המספיקה לסושי כדי לכסות את הנורי לגובה של כסנטימטר (מבלי להדק את האורז לנורי).

שלב 3 – לפזר על גבי הנורי

את האורז יש לפזר לשכבה אחידה על גבי הנורי,תוך השארת רצועה של שני סנטימטרים בקצה הרחוק של הנורי אותו לא מכסים באורז. בשלב מאוחר יותר כאשר נסיים לגלגל את רול הסושי, השוליים הללו יסייעו לסגירת הרול הרמטית כמו פס הדבקה בנייר גילגול

שלב 4 – הנחת המילוי

כעת הגיע הזמן להניח בקצה האצה את רצועות הדג ומקלות הירקות שיהוו את המילוי לסושי. חשוב לדאוג שהדג והירקות ממלאים את האצה בצורה אחידה – כלומר, לא להגיע למצב שבו יש הרבה מילוי בצד אחד ומעט מילוי בצד אחר - אחרת הרול סושי לא יהיה שווה בעובי לכל אורכו.

שלב 5 – מתחילים לגלגל

תופסים בקצה המחצלת ובקצה האצה ביחד וסוגרים באמצעותם על המילוי, חשוב לשמור על לחץ אחיד על הרול בכיוון שמורה החץ באיור

שלב 6 – הסגירה

לנשום עמוק, הגעת לחלק הקשה להכנת סושי. אחוז ביד אחת את קצה המחצלת ומשוך בעדינות קדימה, תוך כדי שהיד השנייה אוחזת בגבעה שנוצרה מעל המילוי בשלב הקודם ועוזרת לתנועת הגילגול תוך כדי הפעלת לחץ להידוק הרול המתהווה. אם לא הצלחת בפעם הראשונה, לא נורא, נסה שוב. אחרי כמה פעמים זה ממש כמו לרכב על אופניים, רק שבמקום אופניים יש לך אורז מוחמץ ודג עטופים באצה

שלב 7 – זהו.

הרול סושי מוכן. אם הקצה לא נדבק לחלוטין אפשר להרטיב אותו עם מעט מים כדי שיצמד. כעת כל שנותר לעשות זה לקחת סכין מטבח חדה ללא שיניים, אפשר להעזר אפילו בסכין יפאנית פשוטה, להרטיב אותה מעט ולחתוך את הרול לשני חלקים שווים באורכם. כל חצי רול, לחלק שוב ל 3-4 מנות לפי העדפה.
מזל טוב, יש לך סושי!

 



מקור הכתבה: http://sushichat.net


דף הבית >> מבזקי דף >> אוכל >> סושי רול מאקי