רפואה טבעית-פירות ואגוזים

תפוח
מטפל ב: קלקול קיבה, סוכר נמוך, בחילות בוקר, דלקת מעיים.
מאפיין – צונן, מתוק, חמוץ, מפיק נוזלים, מלחלח הריאות, מזרז עיכול, סותר רעל.
הערות: לאכול 2 תפוחים מקולפים פעמיים ביום למשך 3 ימים לסוכר נמוך בדם.

בננה
מטפל ב: עצירות, לחץ דם גבוה, אלכוהוליזם, טחורים.
מאפיין – קרה, מתוקה, מלחלחת את המעיים, סותרת רעלים.
הערות: בניסוי שנערך נראה שבננה לא בשלה טובה לטיפול במניעת כיבי קיבה.

דובדבן
מטפל ב: הירדמות הרגליים והידיים, שיתוק, לומבגו, שיגרון, מכת קור.
מאפיין – חמים, מתוק.הערות: לא מומלץ לאדם עם חום פנימי, לכן טוב לשיגרון קר.

גרעיני דובדבן
מטפל ב: חצבת, שעורה בעין, צלקות.
מאפיין – נייטרלים, מרירים וחריפים, מעודדים את החצבת,סותרת רעלים.
הערות: לצלקות יש להרתיח את הגרעינים במים ושוטפים את האזור הצלקתי.

קוקוס
מטפל ב: בצקות, הקאות, עצירות, הזדקנות מוקדמת, תולעים ומחלת הדופיות.
מאפיין – הנוזל והקליפה חמים, נייטרלי ומעכב-קליפה, מתוק מעט וארומטי-נוזל, מתוק - בשר הקוקוס, הנוזל והבשר מפיקים נוזלים, מעודדים השתנה ונגד תולעים במעיים, הקליפה מקלה על גירויים.
הערות: לאכול שתי חתיכות מסוכרות כדי למנוע אצל קשישים הזדקנות מוקדמת.

תאנה
מטפל ב: כאב גרון, שלשול, עצירת, טחורים, דיזינטריה, דלקת מעיים.מאפיין – נייטרלית, מתוקה, סותרת רעל, מחזקת בטן, משפיע על המעי הגס והטחול.הערות: עלה התאנה הוא נייטרלי ומתוק וחריף מעט, לכן יכול לרפא טחורים, כאבי לב ונפיחות.

שורש התאנה
מטפל ב: טחורים, שחפת של בלוטת הלימפה, כאבי עצמות ושרירים.
הערות: להכין מהשורשים תה כדי לרפא גירוי בגרון.

ענבים
מטפל ב: שיעול, הזעת לילה, קשיים במתן שתן, בצקות, מחסור באנרגיה ודם.
מאפיין – נייטרלי, מתוק חמוץ, מחזק עצמות, מעודד השתנה, מחזק דם ואנרגיה, משפיע על הריאות, הטחול והכליות.
הערות: אכילה מרובה של ענבים עלולה להביא לירידה בתיאבון.

עלה גויאבה
מטפל ב: אקזמות, דימום מפציעות, דיזינטריה, שלשול.
מאפיין – נייטרלי, מתוק, מעכב.
הערות: מורחים את המיץ בפצעים כדי לעצור דימום.

אשכוליות.
מטפל ב: ריח רע מהפה משתיית אלכוהול, חוסר תיאבון בזמן הריון, קלקול קיבה.מאפיין – קרה, מתוקה וחמוצה.
הערות: לשכרות יש לאכול לאט אשכולית קטנה.

קליפת אשכולית
מטפל ב: הפרשת ליחה, שיעול, שכרות, גודש בחזה
מאפיין – חמימה, חריפה, מתוקה מרירה, מניעה מטה, משפיע על שלפוחית השתן, כליות וטחול.
הערות: לנפיחות בבטן וכאבי בטן ושלשול עקב קלקול קיבה אצל ילדים שותים כמרק קליפות מיובשות (כ- 3 גרם).

גויאבה
מטפל ב: סוכרת, טחורים, שלשול.
מאפיין – חמימה, מתוקה, מעכבת ומכווצת, עוצרת שלשול ודימום.
הערות: לרחוץ בנוזלי הפרי באזורים נגועים פעמיים ביום – טחורים, דימום, אקזמה, גירודים ופריחה מחום.

פרי האטד
מטפל ב: נפיחות בבטן, הפרשת ליחה, כאב צוואר אחרי לידה, לומבגו, קלקול קיבה מבשר, הפרשת דם מפי הטבעת, בקע.
מאפיין – חמים מעט, מתוק וחמוץ, מזרז עיכול, מתקו קרישת דם, משמיד תולעים, משפיע על הטחול הקיבה והכבד.
הערות: אינו מומלץ לאנשי הסובלים מעצירות בגלל חום פנימי או לחומציות יתר בקיבה. פרי זה יכול לעכל שומן
ובכך למנוע את חדירתו לדם. יש ביכולתו של פרי זה לרכך חומרים קשים, לכן בסין משתמשים בו לבישול.


לימון
מטפל ב: קלקול קיבה, סוכרת, דלקת הגרון, שיעול עם ליחה.
מאפיין – חמוץ מאד, מפיק נוזלים, שומר על העובר בתנועותיו הראשונות, טוב לנשים הרות.
הערות: לא מומלץ לדלקת קיבה או כיבים במעיים וחומציות יתר בקיבה. הגרגרים טובים להקלה בכאב.

מנגו
מטפל ב: דימום בחניכיים, קלקול קיבה, שיעול.
מאפיין – קריר, מתוק וחמוץ, מרווה צימאון, מחזק בטן, נוגד הקאות, מעודד השתנה.
הערות: אכילת מנגו אחרי ארוחה מלאה תגרום להתנפחות הבטן.

זית
מטפל ב: שלשול, אלכוהוליזם, שיעול דמי, גרון כואב
מאפיין – נייטרלי, חמוץ מתוק, מעכב, משפיע על הבטן וההראות.
הערות: לטיפול בדיזינטריה – מרתיחים זיתים טריים עם הגרעינים בכוס מים על אש קטנה מאד למשך 2-3 שעות,
מסננים ושותים חצי עד כפית 3-4 פעמים עד שהמעיים נרגעות. כל מחזור טיפול יערך 5 ימים.

קלמנטינה
מטפל ב: הקאות, שיהוק, גודש בחזה.
מאפיין – קרירה, חמוצה מתוקה, מניעה אנרגיה, מחזקת טחול, מרפאה שיעול,
משפיעה על הכליות, קיבה וריאות.הערות: קלמנטינה טרייה טובה לשיעול מהצטננות.. אינה טובה לשיעול יבש או דמי.

מנדרינה
מטפל ב: קושי בהשתנה, שכרות, צמאון, ריאה מורחבת.
מאפיין – צוננת, מתוקה וחמוצה, מזרזת השתנה, מלחלחת ריאות, מקלה על שיעול, מיבשת ליחה.
הערות: אפשר לייבש את הגרעינים ולהשתמש בהם כתרופות למחלות אלה.

קליפת מנדרינה יבשה
מטפל ב: חוסר תיאבון, נפיחות בבטן, שיעול עם ליחה, הרעלה מדגים וסרטנים,
גודש בחזה, הקאות, שיהוקים. מאפיין - חמימה, חריפה ומרירה, מניעה מטה, מזרזת אנרגיה, משחררת נוזלים, מיבשת ליחה, משפיע על הריאות והטחול.
הערות: טובה לדלקות בשד אם מתחילים תוך יום יומיים מתחילת הדלקת-
מרתיחים 40 גר' קליפות עם 7 גר' ליקריץ במים. (מרתיחים פעמיים). שותים את
הכמות פעמיים, כל פעם חצי מהכמות.
קומקווט
מטפל ב: קלקול קיבה, שיעול, חוסר תיאבון, בקע, גודש בחזה, שעלת, כאבי בטן.מאפיין – חמים, חריף, מתוק וחמוץ, מייבש ליחה, מניע אנרגיה.
הערות: לעידוד תיאבון בשעת הצטננות או מחלת ים לועסים 30 גר' פרי זה עם סוכר
כמו מסטיק.


פאפאיה
מטפל ב: דיזינטריה, קושי במעיים, שגרון, כאבי בטן.מאפיין – נייטרלי, מתוק, מזרז עיכול, נגד תולעים במעיים.
הערות: ההסבר ליכולת פרי זה להרגיע כאבי שגרון מוסברת בכך שלפאפאיה יש השפעה משתקת על מע' העצבים המרכזית.

אפרסק
מטפל ב: בקע, הזעת יתר, שיעול.
מאפיין – חמים, מתוק וחמוץ, מזרז מחזור דם, מלחלח מעיים, מפיק נוזלים, עוצר הזעה.
הערות: לשתות כתה בוקר וערב כדי להפיג כאבי בטן אחרי לידה והפסקת מחזור.

אגס
מטפל ב: קשיים בבליעה, עצירות, שיעול ליחתי, אלכוהוליזם, קושי בהשתנה, קלקול קיבה.
מאפיין – קריר, מתוק וחמצמץ, מיבש נוזלים, משפיע על הבטן והריאות.
הערות: לקושי וכאב בהשתנה מרתיחים 60 גר' אגסים מיובשים במים. שותים עם המיץ.
אפרסמון
מטפל ב: זפקת, שתן דמי, לחץ דם גבוה, כאב בטן, שלשול, הקאת דם, שיעול, שיהוקים, טחורים.
מאפיין – קר, מתוק, מעכב, מרווה צימאון, מלחלח ריאות, מחזק טחול, משפיע על הלב, ריאות ומעי גס.
הערות: עלי הכותרת ובית הקיבול של הפרי משמש אחרי ייבוש בשמש למעכבים ומניעים מטה.

אננס
מטפל ב: שלשול, הקאות, נפיחות בבטן, בצקת, קלקול קיבה.
מאפיין – נייטרלי, מתוק וחמוץ, מזרז עיכול והשתנה, מרווה צמא, נוגד נפיחויות.
הערות: אינו מומלץ לאנשים הסובלים מאקזמות או גחלית.

שזיף
מטפל ב: סוכרת, מחלות כבד.
מאפיין – נייטרלי, מתוק וחמוץ, מפיק נוזלים, מזרז עיכול והשתנה, משפיע על הכבד וכליות.
הערות: לא מומלצים לאנשים בעלי בטן חלשה, כיבים ודלקת קיבה חמורה.

שזיף חמוץ
מטפל ב: שלשול, צמא, שיעול יבש.
מאפיין – נייטרלי, חמוץ מאד, מעכב ומכווץ, מפיק נוזלים, נגד תולעים, משפיע
על הכבד. הערות: לפי רופא ברפואה סינית בקנדה, אכילה מרובה של פרי זה ישפיע על הכבד בצורה שלילית ויכול לגרום להתפרצויות רגשיות.


משמש והגרעין
מטפל ב: אסטמה, צמאון, גרעין מריר – שיעול, כאב גרון, עצירות, אסטמה, גרעין
מתוק – כאב גרון, שעול, עצירות.
מאפיין – הגרעין- נייטרלי, מתוק חמוץ, המשמש- מלחלח ריאות, מפיק נוזלים, גרעין מריר- חמים, חריף, מריר, רעיל.
הערות: הגרעינים רעילים, ומשמשים טריים אינם מומלצים למי שסובל משלשול.

תות
מטפל ב: כאב בטן, צרידות, קלקול קיבה, צמא, שיעול יבש, קשיים בהשתנה, אחרי שתית אלכוהול. מאפיין – קריר, מתוק וחמוץ, מלחלח ריאות, מפיק נוזלים, משפיע על הטחול.
הערות: לשכרות אוכלים 10 תותים טריים.

פטל
מטפל ב: השתנה תכופה, סחרחורת.
מאפיין – חמים, מתוק חמוץ, מחזק כבד וכליות.
הערות: פטל יבש ירוק – בוסר משמש לאין אונות, פליטת זרע, ראייה מעורפלת ובעל השפעה של ההורמון הנשי.

תמר אדום
מטפל ב: בטן חלשה, עצבנות, היסטרית נשים, פרכוסים, פורפורה אלרגית. מאפיין – חמים, מתוק, מחזק טחול, מחזק דם ואנרגיה, נוגד רעלים, משפיע על הטחול והקיבה.
הערות: לוקחים כפית ריבת תמרים עם מים חמים למשך תקופה ארוכה לטיפול בשחפת, צהבת או חולשה אחרי מחלה.

אבטיח
מטפל ב: בעיות במתן שתן, כאב גרון.
מאפיין – קר, מתוק, מאיץ השתנה, מלחלח מעיים, משפיע על שלפוחית השתן, קיבה ולב.
הערות: מרתיחים 50 גר' קליפה יבשה של אבטיח במים, שותים כתה לטיפול בדלקת כליות, לחץ דם גבוה, ושיכרות.

פרי כוכב- קרמבולה
מטפל ב: טחורים, פצעי פה, שיכרות, שיעול, חום מהצטננות, כאבי שיניים, אבנים בכליות.
מאפיין – קר, מתוק וחמוץ, מוריד חום, מפיק נוזלים, מעודד השתנה. הערות: להקלת טחורים יש לאכול פעמיים ביום על בטן ריקה.


לונגן
מטפל ב: שכחה, פרכוסים, עצבנות, נדודי שינה.
מאפיין – חמים, מתוק, מחזק דם ואנרגיה, משפיע על הלב והטחול.
הערות: מחזק מאד טחול ולב.

פרי הלוטוס, הגרעין והשורש
מטפל ב: פליטת זרע, שלשול כרוני, דימום, הפרשות וגינליים, חולמנות.
מאפיין – נייטרלי, מעכב, השורש מרגיע, מחזקים טחול, כליות ולב.
הערות: הלוטוס באגדות היווניות יוצרות חולמנות ושכחנות, וברפואה הסינית להיפך.

תפוחים ירוקים
מטפל ב: סוכרת, שלשול, פליטת זרע.
מאפיין – נייטרלי, מתוק חמוץ, מעכב, משפיע על הלב, כבד וריאות.
הערות: אסור לאכול כמויות גדולות כיוון שהם מעכבים ויכולים ליצור עצירות אצל אנשים הנוטים לכך.

ליצ'י
מטפל ב: כאב בטן, בקע, אסטמה, שיהוקים, שלשול.
מאפיין – חמים, מתוק, חמוץ, מפיק נוזלים, מעודד אנרגיה, נוגד כאבים, משפיע על הכבד והטחול.
הערות: לריפוי אסטמה אוכלים 120 גר' ליצ'י מיובש פעם ביום.

אגוז
מטפל ב: לומבגו, פליטת זרע, אבנים בכליות ובכיס מרה, עצירות, שיעול, אימפוטנציה.
מאפיין – חמים, מתוק, מלחלח מעיים, משפיע על הריאות והכליות.
הערות: אגוזים נחשבים לממיסי אבנים יעלים ביותר.. מטגנים 120 גר' אגוזים בשמן ירקות עד שהם פריכים, מוסיפים סוכר וטוחנים למשחה. אוכלים במשך יומיים ושוב עושים את המשחה ולוקחים עד להעלמות הסימפטומים.

שסק
מטפל ב: שיעול, צמא, עצירות, דלקת הגרון.
מאפיין – קריר, מתוק וחמוץ, מלחלח ריאות, מניע מטה, משפיע על הכבד, הריאות והטחול.
הערות: אינו מומלץ למע' עיכול חלשה.

מלון
מטפל ב: קושי בהשתנה, עצירות, מחלת כבד, שיעול.
מאפיין – קר, מתוק, מוריד חום, מדכא צמא, משפיע על הקיבה והלב.
הערות: מלון וגרעיניו אינו מומלץ לאנשים עם שלשול ובצקות. עלי הכותרת ובית הקיבול אינם מומלצים למחלות לב.

ערמונים
מטפל ב: הקאת דם, רגליים חלשות, דימום מהאף, צואה דמית, בטן עצבנית.
מאפיין – חמים, מתוק, מעודד את הדם, משפיע ומחזק בטן, טחול, כליות,קיבה וריאות.
הערות: לדלקת כרונית בגרון לועסים לאט 50 גר' ערמונים טריים.

בוטנים
מטפל ב: בריברי, מחסור בהפרשת חלב לאחר הלידה, שיעול יבש, קיבה עצבנית.
מאפיין – נייטרלי, מלחלח ריאות, מקל על כאבי בטן,משפיע על הריאות והטחול.
הערות: אין להוריד את הקליפה בעת האכילה כתרופה סינית. אכילה מרובה תגרום לנזק במע' העיכול והעור.בגירוי באשכים אפשר למרוח שמן בוטנים להקלה.
שמן הבוטנים טוב לשימון המעיים



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -