עוגת אגוזים Engadine

שלח לחבר digg delicious facebook


עוגת אגוזים Engadine

 

למלית:

2/3 כוס סוכר

250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

1 מיכל שמנת מתוקה(250 גר')

2 כפות דבש

לציפוי:

לבצק: חלמון טרוף

200 גר' חמאה

2/3 כוס סוכר

2 כוסות קמח

1 ביצה

 קורט מלח

 

מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה.

מחלקים את הבצק ל- 2/3 ו - 1/3, מרדדים את ה- 2/3 לעיגול הגדול ב- 5 ס"מ מקוטר תבנית קפיצית 24, מניחים בתבנית על התחתית והדפנות.

ממיסים את הסוכר במחבת ומערבבים, ממשיכים לחמם ללא ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הדבש והאגוזים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומצננים מעט, יוצקים לתחתית הבצק בתבנית, מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בקוטר התבנית ומניחים על המילוי, מהדקים את השוליים לבצק התחתית ומורחים בחלמון הטרוף מעל.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 50 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פורים >> עוגת אגוזים Engadine