כיצד לשפר את איכות החיים?


 

כיצד לשפר את איכות החיים?
 טיפים חשובים מאוד!!!

בבוקר – כדאי לשתות: כוס מים + כפית שמן זית + כפית דבש + מיץ מחצי לימון.
     (מיץ לימון עוזר להספיג ולקלוט את הסידן לגוף).
או לשתות כוס מים על קיבה ריקה (מפעיל את מיצי הקיבה).
אל תשתו בזמן הארוחה (בגלל דילול מיצי הקיבה).


ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביום:

רצוי לאכול לחם מקמח מלא, לשמור את הלחם במקרר ולפני האוכל לשים בטוסטר, מונע נפיחות הבטן.- אכילת לחם מביאה להפרשת סרוטונין במוח הגורם לתחושת שובע ויצירת מצב רוח טוב.
עם טחינה או גבינה לבנה
סלט ירקות
ירקות:
אכילתם יוצרת תחושת שובע, ואינם עשירים בקלוריות. סלט גדול מכל מיני הירקות, ניתן להוסיף סלק אדום מגורר בפומפייה, מומלץ מאוד לסובלים בהמוגלובין נמוך ולהרחבת כלי דם.
סלרי: המלצה: לחתוך ראש של סלרי לפרוסות להוסיף גזר חתוך, להוסיף מים, לימון וכף סוכר ולבשל עד שמתרכך .

שומר: מומלץ לבעלי המוגלובין נמוך, לחתוך את השומר, להוסיף מעט שמן זית, להניח בפירקס, לאפות בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות.

בצל ירוק – לא כדאי להשתמש בזנב הירוק של הבצל למי שיש לו שלשולים.
עדיף בצל יבש.

עגבניה עדיף לאכול בצורת שקשוקה או קטשופ

אבוקדו – מאוד בריא ולא משמין


תמיד להתחיל ארוחה מן הקל אל הכבד

אחרי ארוחה כבדה – (כחצי שעה לאחר סיום הארוחה) כדי למנוע את תחושת הכבדות
וכדי לעזור לחילוף החומרים: כדאי לשתות: כוס מים פושרים + חצי לימון. או כוס תה צמחים.

קפה - יש להמעיט בשתיית קפה – הקופאין הורס את הויטמינים בגוף ועוצר את הירידה במשקל).

לירידה במשקל, בחילות (גם לנשים בהריון): לגרד קורט שורש ג'ינג'ר- בכוס מים, ולשתות.

לאכול פירות חצי שעה לפני הארוחה או 70 דקות אחריה. בשום אופן לא מיד אחרי הארוחה.

 

עפ"י הרמב"ם:

 ואכלת ושבעת והותרת וברכת...


להקפיד לא לאכול יותר מידי. להשאיר מקום.
כדאי מאוד לשבת ליד השולחן אחרי הארוחה לפחות חצי שעה ולנוח. להיות קשובים לגוף.


הפרי המועדף והמומלץ – תפוח.
("מי שאוכל תפוח נותן לרופא לנוח").

-קליפת תפוח העץ מורידה רמת הכולסטרול.
-מומלץ מאוד לאכול תפוח לפני השינה. התפוח עוזר לשינה טובה.
(העיכול של התפוח בגוף איטי וזה עוזר להרגעת הגוף ולשינה טובה).

כמו כן מומלץ לשיפור השינה אכילת חסה בארוחת הערב + פרוסת לחם שחור מלא.

ברזל:

לא לקחת עם מוצר חלבי אלא רק עם ירקות ובשר.

חשוב מאוד לשתות לפחות 8 כוסות ביום.


נקודת הכאב והשובע – נמצאת בין האגודל לאצבע יש ללחוץ עליה עם אצבעות היד השניה
הקלה מידית לכאבים ותחושת השובע.


זעתר ירוק – להכין תה מעלי זעתר ירוק – יתרונות, מכיל אנטיאוקסידנטים (דוחי חמצון).

טחורים
לכתוש (צמח) פיגם ולערבב עם שמן זית ולמרוח בפי הטבעת.

סוכר וסוכרזית : האויב מספר 1 לגוף הם הסוכר והסוכרזית. צריכת סוכרזית בכמות מעל 3 ביום עלולה לגרום לפגיעה בתאי הזיכרון.
תחליף לסוכר וסוכרזית – עלי סטיויה מתוקים. מומלץ עלה אחד בכוס תה או במים רתוחים. (חליטה).

גרגירי קימל: מונע גזים, להרתיח כף קימל עם כוס מים ולשתות אחרי הארוחה.

בעיות בריאות ופתרונן


להורדת לחץ דם גבוה:

רצוי להכין סלט ולהוסיף לו סלרי וכרפס – כרפס מוריד לחץ דם גבוה.
צנון או צנונית בסלט, חשוב!!!! מוריד לחץ דם גבוה.

להורדת כולסטרול ולחץ דם גבוה : 


קטניות, כגון: שעועית יבשה, חומוס, עדשים, מורידים כולסטרול.
חיטה מורידה לחץ דם וכולסטרול.
כוסמת – משרים במים לפחות חצי שעה ואז מבשלים כמו אורז. מורידה לחץ דם וכולסטרול

חיטה ירוקה – מאוד מומלץ חיטה ירוקה – קונים אצל הדרוזים.
 להשרות במים 24 שעות, לסנן ואין צורך בבישול, ניתן לשים אותה מעל הסלט או בקוואקר.

קינואה – מאוד מומלץ – 2 כפות מבושלות שווה לחלבון שמצוי בעוף או בביצה קשה.
כדי להסיר את המרירות מהקינואה, רצוי להשרות 1 שעה במים. רמת המרירות יורדת וגם טעם הלוואי, ואח"כ לשטוף במים.
לבשל כוס קינואה ב- 2 כוסות מים נקיים, במהלך הבישול כדאי להכניס ירקות שורשיים קצוצים, גזר מפומפייה, בצל.
לשים לב שיש הרבה פחמימות בקינואה. אפשר לערבב עם סלט או ירקות מבושלים.

המוגלובין נמוך, אנמיה, כלי דם, פרוסטטה, והערמונית:
סלק אדום מבושל – טוב להעלות המוגלובין נמוך. אנמיה. כלי דם, פרוסטטה, והערמונית.

לפגמים בעור:
המים של הסלק טובים לפגמים בעור, על הידיים והפנים. (לשתות אותם כמובן, אך חל איסור על שתייתם למי שיש לו סוכר גבוה בדם, משום שאחרי בישול הסלק, המים סופגים את הסוכר).
(בישול סלק – לבשל עם הקליפה, לשפוך המים להוסיף לסלק שום, לימון, פטרוזיליה וכמון)


אולקוס, קרישת דם:
כורכום וכמון – מאוד חשוב.
כורכום מבריא אולקוס (1/4 כפית בסלט). גורם לקרישת דם אם נחתכנו, טיפת כורכום עוצר את הדם.

אלצהיימר: – 1 כפית כורכום בשתייה או בסלט משפר מאוד התפקוד והזיכרון.

למערכת הנשימה:
כמון – טוב למערכת הנשימה.

להוסיף לסלט 4-5 עלי חסה, יש בה המון מינרלים שטובים גם לפנים.
להזכירכם: חסה קורעים בידיים ולא חותכים בסכין.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )

מיבזקי דף דומים
מה לא לעשות במצבי חירום
רעיונות אחסון וארגון של מרחב
דרכים להפוך את החיים לקלים יותר
טיפים מגניבים הקשורים לאוכל
טיפים שימושיים הקשורים לאוכל
3.523 ₪ 4.1549 ₪
דף הבית >> מבזקי דף >> בריאות ורפואה >> כיצד לשפר את איכות החיים?